Dursun Gürlek- Ayaklı Kütüphaneler (İmzalı)

150,00

✅Sırası gelmişken belirtelim ki kütüphaneler birer ilim ve irfan yuvasıdır.

🧐Dursun Gürlek’in “Ayaklı Kütüphaneler” adlı eseri, Osmanlı İmparatorluğu döneminde bilgi ve kültür hazinelerini kişisel çabalarıyla bir araya getiren nadir şahsiyetlerin hikâyelerini gözler önüne seriyor. Bu kitap sadece bir biyografi çalışması değil aynı zamanda bir dönemin entelektüel ve kültürel yapısını anlamamıza yardımcı olan bir kaynak niteliğinde.

Gürlek, Osmanlı’nın farklı dönemlerinde yaşamış ve hayatlarını kitaba adamış olan bu şahsiyetlerin hikâyelerini ustalıkla anlatıyor. Kitapta medrese hocalarından, şairlere; hattatlardan, devlet adamlarına kadar geniş bir yelpazede karakterler yer alıyor. Her biri sahip oldukları bilgi birikimi ve kütüphane değerindeki kişisel arşivleriyle, dönemin kültürel mirasına önemli katkılarda bulunmuşlar.

Yazarın akıcı ve etkileyici anlatımı sayesinde, okurlar kendilerini bu bilginin ve hikâyelerin içinde buluyor. Gürlek, tarihi belgeler ve anekdotlarla zenginleştirdiği bu çalışmasında, okuyucuyu adeta o dönemde bir yolculuğa çıkarıyor. Kitap, tarih meraklıları için olduğu kadar, kültürel mirasımıza ilgi duyan herkes için de büyük bir hazine.

“Ayaklı Kütüphaneler”, bilgiye olan tutkunun ve bu bilginin gelecek nesillere aktarılmasının önemini vurgulayan bir eser. Dursun Gürlek, bu kitapla sadece geçmişin büyük kütüphanelerini değil aynı zamanda bu bilgi hazinelerini koruyarak bugünlere getiren insanların fedakârlıklarını da ölümsüzleştiriyor. Bu yönüyle kitap, okurlarına ilham vermekte ve kültürel değerlerimizin korunmasının ne kadar önemli olduğunu hatırlatmaktadır.

✍️Dursun Gürlek, Ayaklı Kütüphaneler, Kubbealtı Yayınları, 15. bs., İstanbul, 2014. (İmzalı)

🥕Sipariş için internet sitemize üye olup sepet oluşturabilir veya İnstagram üzerinden bize ulaşabilirsiniz.

📚 406 Sayfa

🍬350₺ ve üzeri kargo bedava.

Kategoriler:

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Dursun Gürlek- Ayaklı Kütüphaneler (İmzalı)” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir