📍Abdullah Avcı, Trabzonspor için bir teknik adam olmanın çok ötesinde, bir zihniyet ve bir oyun kültürüdür. O yüzden Trabzonspor bugün çok pozisyon vermiş olmasını henüz sezon başı mazeretine bağlamayacağız. Çünkü Trabzonspor’un çok ve kolay pozisyon vermesi bugünlük bir mesele değil bir kültürün Trabzonspor’a uygulanmasının hatalarıdır.

📍Abdullah Avcı’nın control-possesion olarak adlandırılan oyuna benzer, güçsüz rakiplere karşı 10-11 Barcelona, güçlü rakiplerine karşı 13-14 Atletico’su gibi oynamasını beğenirsiniz veya beğenmezsiniz ancak burada eleştirilecek olan şeyin topa sahip olmak değil bir teknik direktörün oyun anlayışına saplantı derecesinde sadık kalmasıdır.

📍Orijinal bir sağ bek ve sağ stoperle oynamaz üstüne Bardhi ve Umut Güneş’i oynatarak oyunu birinci ve üçüncü bölgede kabul edip geçiş aramaya çalışmak, dönen her topun karşı atak tehlikesi olması anlamına gelir.

📍Lundstrom’ün bireysel olarak ortaya koyduğu direnç, zaman zaman üçüncü bölgeye çıkışları ve ön alan presine katkısı Trabzonspor’un orta sahasına artı katsa da Bardhi ve Umut Güneş’in ayağında topu saklayamamaları benzer problemlerin devam ettiğini gösterdi.

📍Belki Bardhi için oyunu çift yönlü oynama konusunda geç kalınmış olabilir -bence öğrenme yaşam boyuncadır- ancak Umut Güneş üzerinde daha çok durulması gerektiğini düşünüyorum. Bu ve buna benzer orta saha kurgularının en büyük açmazı, oyunu çift yönlü oynayamayan orta sahaların iç koridorlarda bıraktığı boşluklardır.

📍Mendy’yi artık asıl mevkisinde değerlendirmek gerek diye düşünüyorum. Evet, Mendy, bir noktaya kadar stoper pozisyonunda görevini yerine getirebiliyor ancak sanki bir şeyleri eksik bırakıyor. Örneğin kenar ortalarında pozisyon almada zayıf. Bu, Denswill’in hantallığıyla birleştiğinde Trabzonspor’un ciddi bir pozisyon alma ve yan topları savunma problemi yaşadığını görüyoruz.

📍Trabzonspor’un âcilen çözüm üretmesi gereken mevki sol stoper olarak görünüyor. Denswill o bölgede inanılmaz ağır kalıyor ve ne yazık ki oyun kurma becerisini de yavaş yavaş kaybediyor gibi görünüyor. Sol bekin, sol stoperin açıklarını kapattığı görülmüş bir şey midir? Trabzonspor’da bu, 1 senedir böyle. Trabzonspor’un hem ofansta hem de defansta rahat edebilmesi için önce sol stoper problemini çözülmeliydi.

📍Trabzonspor’un yıllardır bir 61 numara eksiği vardı, bu da Cihan Çanak’la çözülmüş oldu. Yine de hâlâ bir saha içi lideri eksikliği hissediliyor. Belki geçici çözümler üretilebilir ancak kalıcı çözümler için biraz geç kalınmış gibi.

📍Her ne kadar transferlerin devamının geleceği söylense de Trabzonspor’un ne yapıp ne yapamayacağı aşağı yukarı ortaya çıkmış oldu. Ancak netleşmesi için en azından rövanş maçını görmemiz gerektiğini düşünüyorum.